הוצאת ויזה לשהייה ארוכה ומסמכים למשרד החינוך הצ'כי

כל המיידע הרשמי והמחייב הדרוש להוצאת הוויזה ומסמכים לאוניברסיטה נמצא באתר השגרירות ובאתרי הפקולטות.

על כל המסמכים המוגשים לשגרירות ולמשרד החינוך הצ'כי להיות מתורגמים לצ'כית ע"י מתורגמן מוסמך או מתורגמים וחתומים ע"י נוטריון.

במסמכים הדורשים חותמת אפוסטיל: תעודת יושר ותעודת בגרות, יש להחתים את המסמכים במשרד החוץ לפני התרגום.

לנוחיותכם, כתובת המייל של המתורגמן רוברט רהאק , עימו אנו עובדים: [email protected]

רשימת מתורגמנים נמצאת באתר השגרירות.

 

 

 

הוצאת ויזה

ניתן להיכנס לצ'כיה עם דרכון ישראלי על בסיס ויזת תייר אשר ניתנת אוטומטית בכניסה למדינה, אך זו תקפה אך ורק לשלושה חודשים. לכן, יש לפעול להוצאת ויזה לשהות ארוכה.

אלו מכם אשר אין ברשותם דרכון אירופאי חייבים בוויזה לשהייה ארוכה בצ'כיה.

ישנן מספר סוגי ויזות ארוכות. על כך תוכלו לקרוא  באתר השגרירות.

מומלץ לא לבקש ויזת סטודנט, מהסיבה שבמידה ולא תקבלו את הוויזה עד למועד נסיעתכם, (התהליך אורך כשלושה חודשים), תהיו חייבים לחזור לארץ ע"מ לקבל את הוויזה. לכן, יש לבקש  וויזה ל "long term residence".

לצורך בקשת הוויזה תזדקקו למספר מסמכים. הרשימה המלאה מופיעה גם היא באתר השגרירות.

   1.תעודת יושר לרשות זרה -ניתן לבקש את התעודה בתחנת משטרה או דרך אתר משטרת ישראל.

התעודה תשלח ישירות לשגרירות תוך כשלושה שבועות ותוקפה הוא עד 180 יום.

רק בעל התעודה רשאי לאסוף את התעודה מהשגרירות. במידה ולא תהיו בארץ בפרק זמן זה, ניתן לגשת לשגרירות טרם נסיעתכם ולחתום על טופס ייפוי כוח לנציגיכם אשר      יגיע לאסוף את התעודה במקומכם. לאחר איסוף התעודה יש להחתים את התעודה בחותמת אפוסטיל משרד החוץ  בלבד ( ולא אפוסטיל בית משפט).                       השגרירות מספק שרות תרגום לסטודנטים למסמך זה בלבד, בתוספת תשלום כפי שמופיע באתר השגרירות, כך שניתן להגיע לפגישה הראשונה בשגרירות עם מסמך זה ולשלם במקום עבור התרגום.

     2. מסמך בצ'כית על קבלתכם לאוניברסיטה ועל כך שאתם זכאים למעונות- יתקבל מהאוניברסיטה  לאחר הקבלה  ללימודים.

     3.שתי תמונות פספורט.

  1. טופס הבקשה ממולא בכתב ברור או מודפס ( להוריד מאתר השגרירות).
  1. הוכחת יכולת פיננסית- כ.אשראי בינ"ל ומכתב מהבנק באנגלית ( ראו פרטים מלאים באתר השגרירות).
  1. דרכון בעל תוקף של לפחות 15 חודש.
  1. העתק של הדף הראשון בדרכון ( הדף עם התמונה).
  1. התשלום במזומן בלבד- התשלום עבור הויזה והתרגום בהתאם למחירים המופיעים באתר השגרירות.

על מנת להגיש את הבקשה לוויזה עליכם לתאם פגישה בשגרירות דרך האתרהמערכת תקבע לכם פגישה ראשונה במחלקה הקונסולרית של השגרירות.

לאחר הפגישה הראשונה המסמכים אותם הגשתם יישלחו לצ'כיה ולאחר אישורם וחזרתם לשגרירות תזומנו לפגישה נוספת. לפגישה זו יהיה עליכם להצטייד בפוליסת ביטוח. מכיון שבשנים האחרונות יש חובה להכליל בביטוח סעיף אחריות אישית אשר אינו נכלל ברוב הפוליסות הישראליות, רוב הסטודנטים הצטיידו בפוליסה צ'כית, (אשר זולה משמעותית מהפוליסות הישראליות). רשימת חברות ביטוח צ'כיות מופיע באתר השגרירות.

אלו מכם אשר מעדיפים להיות מכוסים ביטוחית ע"י חברה ישראלית יזדקקו להכללת סעיף האחריות האישית (בעייתי), או לרכוש פוליסה זו בנוסף לצ'כית.

אישורים למשרד החינוך הצ'כי

הפקולטה בה תלמדו תדרוש מכם להציג תעודת בגרות מתורגמת לאנגלית או לצ'כית כתנאי לקבלה ללימודים.

במהלך הלימודים בצ'כיה תדרשו ע"י משרד החינוך הצ'כי, להציג תעודת בגרות מתורגמת לצ'כית עם חותמת אפוסטיל משרד החוץ ( את החותמת מטביעים לפני התרגום).

כמו כן, תדרשו להציג מסמך מבית הספר התיכון שלכם מציין את מספר שעות הלימוד אותן למדתן. על המסמך יש לציין את שמכם, מספר ת"ז ופרטי בית הספר. יש לתרגם גם את מסמך זה לצ'כית ( אין צורך בחותמת אפוסטיל).

מספר השעות הנדרש:

ההערכה היא שיש להציג לפחות 4,000 שעות לימוד אשר נלמדו בשנות התיכון ( בלי שנה"ל בחטיבת הביניים).

במידה ולא תעמדו במספר השעות הנדרש, ייתכן ותדרשו לעבור בחינה/נות של משרד החינוך הצ'כי.

פרטים על ההכרה של משרד החינוך הצ'כי בלימודיכם בארץ ובתעודת הבגרות תוכלו למצוא באתר אוניברסיטת מסריק

Recognition of secondary school education

 

 

 

 

 

 

 

.